Brug af brændeovne

Det er i øjeblikket ikke tilladt at benytte de brændeovne som eventuelt måtte være installeret i lejlighederne, da der har været tilfælde af tilbageslag af røg, og kommunenes skorstensfejermester derfor ikke har kunnet udstede ibrugtagningsattest for brændeovnene.

Carlsberg og NCC har været gennem en del afprøvninger i relation til ovennævnte aftræksproblemer, som beboere har oplevet ifm. brug af brændeovne.
Det er Carlsbergs rådgiveres opfattelse, at tilbageslag af røg skyldes, at der er for lidt frisklufttilgang i lejligheder, hvor der benyttes brændeovn. For lidt frisklufttilgang vil kunne betyde, at træk fra brændeovnen ikke er tilstrækkeligt og tilbageslag derfor vil kunne opstå. I den forbindelse har man d. 30/8-2010 afprøvet denne teori i opgang 3 i etape A i Tuborg Havnepark, da der ofte hér har vist sig at være problemer. Gentoftes skorstensfejermester var til stede under forsøget.

Forsøget forløb tilfredsstillende og Gentoftes skorstensfejermester vil nu udstede skorstensattest for de tre brændeovne, som forsøget omfattede.
Det var skorstensfejermesterens anbefaling, at vi kører med en måneds prøvetid for den aktuelle opgang. Efter succesfuld prøvetid vil Carlsberg foretage ændringer for de sidste lejligheder og umiddelbart derefter kan skorstensfejermesteren udstede attest for de resterende brændeovne.

Oprettet: 30. august 2010.