Svanemølle-og Nordhavnsområdet

Selv om Svanemølleområdet og Nordhavnen ikke er en del af Tuborg Syd, er det af stor betydning for beboerne i Tuborg Syd og specielt i Tuborg Havnepark, hvad der sker i området. Denne del af ejerforeningens hjemmeside er tænkt som en samling links til planerne for området.
De fleste planer er - ikke overraskende - udarbejdet af Københavns Kommune. Belært af erfaringen skal man derfor nok se med en vis skepsis på muligheden for deres realisering.

Nordhavnsvej

I de kommende årtier er det Københavns Kommunes plan at bygge en helt ny bydel i Nordhavn, og derfor skal infrastrukturen udbygges. Man bygger derfor Nordhavnsvej, der skal forbinde Nordhavn og Helsingørmotorvejen. Projektet er startet og kan følges her.

Planer for Nordhavnen - Nordhavnsprojektet

Københavns Kommunene er i øjeblikket ved at udbygge Nordhavnen med container-og krydstogtsterminal. Projektet indebærer, at en del af Øresund bliver fyldt op med jord fra Metro byggeriet. En illustration af den udbyggede Nordhavn kan ses nedenfor.


En større billedserie af Københavns nye bydele, incl. Nordhavnen, kan ses her.

Københavns Kommunes overordnede planer for Nordhavnen kan ses her. Vision for sammensmeltning af Århusgadeområdet og Nordhavnen kan ses her.
Fra borgere i Gentofte Kommune har der været protester mod projektet. Nedenfor findes links til et udvalg af de protesterende parter.

Emne Dato
Grundejerforeningen for Hellerup og Maglegaard sogne November 2010
Villabyerne - Kystdirektoratet truer Gentofte December 2010

Revideret: 26. september 2012.